Izaslanstvo HKD Napredak posjetilo predsjednika FBiH 06. svibnja. 2015.

Sarajevo, 05.05.2015. Predsjednik HKD Napredak prof.dr. Franjo Topić, dopredsjednica za kulturu HKD Napredak Kristina Milić i član Središnje uprave i predsjednik HKD Napredak podružnica Busovača Josip Križanović posjetili su predsjednika FBiH Marinka Čavaru.

Predsjednik HKD Napredak prof.dr. Franjo Topić zahvalio se na prijemu i izrazio nadu za nastavak dobre suradnje.HKD Napredak pridonosi bogatijem kulturnom životu Hrvata i izgradnji zajedničke kulture i društva kroz njegovanje vlastite kulture.

HKD Napredak ima preko 20 000 članova u 56 podružnica i 2 povjerenstva u BiH, Hrvatskoj, Austriji, Njemačkoj, Kanadi i SAD-u. Društvo ima s Nadbiskupijom radiopostaju Vrhbosna u Sarajevu, te izdaje tri lista: Hrvatski glasnik, Bobovac i Napredak. Do danas je HKD Napredak realizirao oko 7000 različitih kulturnih programa, a dosad je podijeljeno preko 2800 stipendija i potpora., istakao je prof.dr. Topić.

Predsjednik FBiH zahvalio se HKD Napredak na očuvanju i promicanju narodnih običaja, kulture i narodnog stvaralaštva, kao i na razvijanju i unapređivanju kulturne suradnje svih naroda i građana u FBiH.

Također, predsjednik FBiH istakao je potrebu prepoznavanja rada i značaja Društva u Proračunu FBiH, kako bi HKD Napredak moglo nastaviti s radom i ispunjavanjem kulturnog života u FBiH.