U Orašju svečano obilježeni Dan policije i blagdan sv. Mihovila 30. rujna. 2019.

Predsjednik Federacije BiH Marinko Čavara nazočio je svečanom obilježavanju Dana policije i blagdana sv. Mihovila u Orašju.

Nakon sv. mise u župnoj crkvi blaženog Alojzija Stepinca u Orašju i polaganja vijenaca na spomen obilježju u parku, upriličena je i svečana akademija na kojoj je ministar unutarnjih poslova u Vladi Županije Posavske Željko Nedić, kao domaćin svečanosti, čestitao svim policajcima njihovog nebeskog zaštitnika sv. Mihovila.

„Visok stupanj osobne imovinske sigurnosti je strateški cilj, te temeljna i trajna zadaća MUP-a Županije Posavske koji je od svog osnutka pa do danas prešao značajan put na planu opremanja, edukacije i usvajanja najviših standarda o radu, te stasao u odgovornu i stabilnu policijsku organizaciju sposobnu da odgovori na sve sigurnosne izazove suvremenog doba“, istaknuo je Nedić.

Na svečanoj akademiji obratili su se i predsjednik Vlade ŽP Đuro Topić i zamjenik ministra sigurnosti Mijo Krešić.

Dan policije i blagdan sv. Mihovila obilježeni su u organizaciji Županije Posavske, Hercegovačko-neretvanske županije, Hercegbosanske županije, Županije Zapadnohercegovačke i Srednjobosanske županije, a pod pokroviteljstvom Hrvatskog narodnog sabora.