Predstavljen Zbornik radova znanstveno – stručnog skupa s međunarodnim sudjelovanjem „Europski ustav za Bosnu i Hercegovinu“ 12. rujna. 2019.

Predsjednik Federacije BiH Marinko Čavara nazočio je predstavljanju Zbornika radova znanstveno – stručnog skupa s međunarodnim sudjelovanjem „Europski ustav za Bosnu i Hercegovinu“, koje je upriličeno danas na Filozofskom fakultetu Sveučilišta u Mostaru.

O Zborniku su govorili rektor Sveučilišta u Mostaru prof. dr. Zoran Tomić,  prof. dr. sc. Ugo Vlaisavljević, doc. dr. sc. Dražen Barbarić i analitičar Instituta za društveno-politička istraživanja u Bosni i Hercegovini Milan Sitarski.

Organizatori su Sveučilište u Mostaru, Rektorski zbor Republike Hrvatske i Hrvatska akademija za znanost i umjetnost u BiH, a pod pokroviteljstvom Hrvatskog narodnog sabora Bosne i Hercegovine.

Rektor Sveučilišta u Mostaru prof. dr. Zoran Tomić kazao je da Bosnu i Hercegovinu čine njeni neravnopravni konstitutivni narodi i građani. Upravo ta neravnopravnost je motiv da Hrvati pokažu da su nositelji europskih vrijednosti, a ne nikakav teret.

Rektor Tomić istaknuo je da se vrijednost tri ovakva skupa i zbornici radova vide po njegovim izlagačima i temama koje su obrađene. Naglasio je da skupovi u Neumu te zbornici radova s tih znanstvenih skupova govore o europskim perspektivama, vrijednostima, izbornom zakonu, ali i svim temama koje se tiču Bosne i Hercegovine.