Predsjednik FBiH Marinko Čavara čestitao RTV Herceg - Bosne na početku emitiranja televizijskog programa 01. srpnja. 2019.

Predsjednik Federacije BiH Marinko Čavara uputio je čestitku ravnatelju RTV Herceg - Bosne Stipi Galiću i svim uposlenicima u povodu početka emitiranja televizijskog programa RTV Herceg - Bosne.

"Poštovani,

menadžmentu, uposlenicima i Vama osobno upućujem iskrene čestitke u povodu početka emitiranja televizijskog programa Radiotelevizije Herceg - Bosne.

Radiotelevizija Herceg - Bosne, kao profesionalna i odgovorna televizija koja će emitirati program na hrvatskom jeziku, posebice je značajna za hrvatski narod u Bosni i Hercegovini, kojemu je uskraćeno konstitutivno pravo da ima javni RTV kanal na svom, hrvatskom jeziku.

Put do realizacije ovog projekta nije bio lak i vjerojatno će biti još mnogo izazova, ali, poznavajući Vaš dosadašnji uspješni rad, uvjeren sam da ćete RTV Herceg - Bosne voditi pravim putem, putem istine, objektivnosti i blagovremene informiranosti javnosti o svim aktualnim političkim, društvenim, ekonomskim, kulturnim i sportskim događanjima, a posebice onim koje su od velikog značaja za hrvatski narod u Federaciji BiH i BiH.", stoji u čestitki.