Predsjednik FBiH Marinko Čavara čestitao ministrici vanjskih i europskih poslova RH Mariji Pejčinović Burić na izboru za glavnu tajnicu Vijeća Europe 28. lipnja. 2019.

Predsjednik FBiH Marinko Čavara čestitao je ministrici vanjskih i europskih poslova RH Mariji Pejčinović Burić na izboru za glavnu tajnicu Vijeća Europe.

" Poštovana gospođo Pejčinović Burić,

čestitam Vam na iznimnom osobnom i profesionalnom uspjehu, na izboru za glavnu tajnicu Vijeća Europe. Čestitke Vam upućujem u svojstvu Predsjednika Federacije BiH i šefa Delegacije BiH u Kongresu lokalnih i regionalnih vlasti Vijeća Europe, prepoznajući značaj rada Vijeća Europe posebno za zemlje mladih demokracija.

Vaš izbor na ovako uglednu dužnost je zasigurno rezultat Vašeg dugogodišnjeg uspješnog rada i predstavlja uspjeh ne samo za Vas, već i za Republiku Hrvatsku. Vaš izbor je od velikog značaja i za Bosnu i Hercegovinu, kojoj je potpora Republike Hrvatske i Vaša osobna na putu prema članstvu u Europskoj uniji i dalje prijeko potrebna.

Želim Vam puno uspjeha u obavljanju nove dužnosti koja je čast, ali i velika odgovornost. Uvjeren sam da ćete svojim znanjem i iskustvom značajno pridonijeti jačanju suradnje i jedinstva na europskom kontinentu, promicanju ljudskih prava i temeljnih sloboda, te demokracije i vladavine prava.", stoji u čestitki.