Predsjednik Federacije BiH Marinko Čavara razgovarao s predstavnicima Zajednice hrvatskih studenata „Pleter“ 27. svibnja. 2019.

Predsjednik Federacije BiH Marinko Čavara razgovarao je s predstavnicima Zajednice hrvatskih studenata „Pleter“: predsjednikom Antom Kelavićem, tajnikom Stipom Tokićem i članicom Upravnog odbora Andreom Šumić.

Predsjednik ZHS „Pleter“ Ante Kelavić upoznao je Predsjednika Federacije BiH s radom i planiranim aktivnostima Zajednice, istaknuvši kako ZHS „Pleter“ ima za cilj očuvanje hrvatskog identiteta, jezika i kulture, zalaganje za studentska prava, te podizanje životnog standarda hrvatskih studenata u Sarajevu.

„Naša Zajednica je utemeljena 18. prosinca 2018. godine i trenutno broji 70 članova sa stalnom tendencijom rasta. Rad Zajednice hrvatskih studenata „Pleter“ temelji se na našim zadanim ciljevima i aktivnostima koje smo ugradili u Statut. Brojni projekti na kojima smo radili i planiramo raditi su edukacijski, kulturni, sportsko – rekreacijski i drugi slični projekti koji su od interesa hrvatskim studentima u Sarajevu.“, kazao je Kelavić.

Predsjednik Federacije BiH Marinko Čavara izrazio je potporu radu Zajednice hrvatskih studenata „Pleter“ te poželio puno uspjeha u realizaciji planiranih projekata, kao i u daljnjem školovanju i usvajanju novih znanja i sposobnosti.