Predsjednik Federacije BiH Marinko Čavara na svečanom otvaranju „Jahorina ekonomskog foruma“ 23. travnja. 2019.

Predsjednik Federacije BiH Marinko Čavara nazočio je svečanom otvaranju dvodnevnog „Jahorina ekonomskog foruma“, pod nazivom "Ekonomija novog doba - inovacije, digitalizacija i komunikacijske tehnologije kao baza ekonomskog razvoja". 

Organizator Foruma, četvrtu godinu za redom, je Udruženje ekonomista Republike Srpske SWOT, u suradnji sa Savezom ekonomista Srbije, a pod pokroviteljstvom predsjednice Republike Srpske i predsjedatelja Predsjedništva BiH.

Forum je organiziran s ciljem ukazivanja na značaj okretanja digitalnoj ekonomiji i razvoju informacijsko-komunikacijskih tehnologija, odnosno četvrtoj industrijskoj revoluciji.  

Forum je svečano otvorila predsjednica Republike Srpske Željka Cvijanović koja je u svom govoru kazala kako je Forum izuzetna prilika za razmjenu iskustava, istaknuvši da su promjene u društvu toliko upečatljive da je potrebno vidjeti u kom pravcu treba ići dalje.

„Zahvaljujući tehnološkim inovacijama naš svijet ide u novom pravcu, omogućava novi način komunikacije i stoga se treba odrediti kako ići u korak s novim dostignućima. U digitalnoj ekonomiji krije se velik potencijal, a privatne kompanije i javni sektor koji ne integriraju inovacije teško mogu opstati na tržištu i opravdati svoju svrhu.“, kazale je predsjednica Cvijanović.