Predsjednik FBiH Marinko Čavara na svečanom otvorenju 22. Međunarodnog sajma gospodarstva Mostar 2019 09. travnja. 2019.

 

Predsjednik Federacije BiH Marinko Čavara nazočio je svečanom otvorenju 22. Međunarodnog sajma gospodarstva Mostar 2019, koje je upriličeno danas u Mostaru.

Sajam je svečano otvorio predsjedatelj Predsjedništva BiH Milorad Dodik koji je u svom govoru istaknuo kako činjenica da je zemlja partner Kina upravo govori o uspjehu sajma.

„Također, govori i o našoj sposobnosti da sve ovo organiziramo. Ideja kineskog predsjednika govori o globalnom putu i pojasu. Ovo je jako važna šansa za nas u vremenu kad globalna ekonomija posustaje, a kineska ekonomija se prepoznaje kao jedna od najvažnijih kako bi se očuvao globalni rast", kazao  je predsjedatelj Predsjedništva BiH Milorad Dodik.

Direktorica Mostarskoga sajma Dalfina Bošnjak kazala je kako će u sklopu pet dana, do 13. travnja, biti upriličene podsajamske manifestacije, mnoštvo poslovnih konferencija, te niz drugih korisnih zbivanja.

"Već 22 godine ulažemo napore da osnažimo Sajam i da on bude na korist svima. Posebna čast je da nam je NR Kina zemlja partner Sajma. To je najbolja potvrda da se naša suradnja razvijala iz godine u godinu. Partneri smo s izlagačima iz Kine koji su redovito partneri na Sajmu. To je značajan doprinos sveukupnom povezivanju zemalja regije s Kinom.“ kazala je direktorica Bošnjak.

Mostarski sajam, jedan od najznačajnijih i najposjećenijih gospodarskih manifestacija u regiji, bit će održan u Slobodnoj zoni Hercegovine na 30.000 kvadratnih metara zatvorenog i otvorenog izložbenog prostora i trajat će do 13. travnja. Sajam je okupio više od 860 izlagača iz 27 zemalja, a zemlja partner ovogodišnje sajamske manifestacije je Narodna Republika Kina.