Posjet Zavodu "Bakovići" u Fojnici 12. ožujka. 2019.

Predsjednik FBiH Marinko Čavara i zamjenik predsjedatelja Doma naroda Parlamentarne skupštine BIH dr. Dragan Čović posjetili su Zavod za zbrinjavanje mentalno invalidnih osoba "Bakovići" u Fojnici.

Direktor Zavoda Branko Stanić upoznao je nazočne s radom ove ustanove, kazavši kako je cilj vratiti ustanovu na „staru slavu“ kakvu je imala prije rata te da se pozitivni pomaci već vide, prije svega zahvaljujući menadžmentu, ali i stručnom osoblju Zavoda. Spomenuo je i neka aktualna te planirana infrastrukturna ulaganja, dok su djelatnici, odnosno voditelji pojedinih odjela govorili detaljnije o radu ustanove.

Uz predsjednika FBiH Marinka Čavara i zamjenika predsjedatelja Doma naroda PS BiH dr. Čovića, Zavod su posjetili i predsjednica Kluba Hrvata u Dom naroda PS BiH Lidija Bradara, federalni ministar prometa Denis Lasić, predsjednik ŽO HDZ-a BiH ŽSB Radoje Vidović te ministar unutarnjih poslova ŽSB Feliks Vidović.

Zavod za zbrinjavanje mentalno invalidnih osoba svojim štićenicima, osim psiho-fizičke zaštite, nudi i radi na njihovoj socijalizaciji, osposobljavanju za što neovisniji samostalni život. Djelatnici su ukazali i na određene probleme glede zakonskih rješenja ali i probleme uključivanja njihovih štićenika u aktivan rad lokalnih zajednica. "Ideje i volje imamo, a uz podršku i pomoć i sa viših razina vlasti ne sumnjamo da ćemo uspjeti poboljšati postojeće uvjete ali i povećati kapacitete Zavoda" zaključak je djelatnika ove ustanove.