Predsjednik Federacije BiH Marinko Čavara primio u nastupni posjet veleposlanika NR Kine u BiH Ji Pinga 28. veljače. 2019.

Predsjednik Federacije BiH Marinko Čavara primio je u nastupni posjet veleposlanika Narodne Republike Kine u BiH Ji Pinga.

Tijekom posjeta razgovarano je o aktualnim političkim pitanjima u Federaciji BiH i BiH i o mogućnostima unapređenja suradnje između Narodne Republike Kine i Federacije BiH.

Veleposlanik Ping kazao je kako NR Kina ima dobru suradnju s Federacijom BiH, istaknuvši kako će uložiti osobne napore u unapređenje postojeće suradnje, posebice u oblastima energetike, infrastrukture i ekonomije. Posebno je istaknuo projekt gradnje Bloka 7 TE „Tuzla“, kazavši da isti predstavlja najveći i najbolji projekt između NR Kine i BiH, čija realizacija bi potaknula i druge kineske kompanije da ulažu u projekte u Federaciji BiH i BiH.

Predsjednik Federacije BiH, uz izraženo zadovoljstvo dosadašnjom suradnjom NR Kine i Federacije BiH, zahvalio je na potpori koju NR Kina pruža Federaciji BiH i BiH. Također, poželio je veleposlaniku Pingu dobrodošlicu i uspješan mandat, uz uvjerenje da će, za vrijeme mandata veleposlanika Pinga, suradnja između NR Kine i Federacije BiH biti značajno unaprijeđena.