Predsjednik FBiH razgovarao sa ministrom za pitanja branitelja FBiH Salkom Bukvarevićem 28. travnja. 2015.

Predsjednik FBiH Marinko Čavara i ministar za pitanja branitelja FBiH Salko Bukvarević razgovarali su o statusnim pravima i položaju braniteljske populacije.

Iskazali su opće opredjeljenje da je sustav kontrole zakonskih korištenja prava iz oblasti braniteljsko invalidske zaštite potrebno u potpunosti vratiti u okvire Ustava i zakona.

U tom smislu, ministar Bukvarević je istakao da će zakoni koji se odnose na provođenje presuda Ustavnog suda FBiH biti upućeni u parlamentarnu proceduru.

Ministar Bukvarević je informirao predsjednika FBiH o aktivnostima koje se odnose na isplatu invalidnina pripadnicima HVO-a sa područja četiri općine ZHŽ-a, o povratu pečata u grupe za vojne evidencije i o aktivnostima koje će omogućiti normalno funkcioniranje ureda udruga branitelja u svim općinama.

Na sastanku je zaključeno da svim protokolarnim dogovorima treba vratiti povjerenje branitelja u institucije vlasti, te je iskazano obostrano zadovoljstvo dosadašnjom suradnjom i postizanjem kompromisa po mnogim pitanjima koja se tiču braniteljskih prava.