Predsjednik FBiH Marinko Čavara na obilježavanju 108. obljetnice osnutka Župe Srca Marijina – Skopaljska Gračanica 01. veljače. 2019.

Predsjednik Federacije BiH Marinko Čavara nazočio je svečanom euharistijskom slavlju u povodu obilježavanja 108. obljetnice osnutka Župe Srca Marijina - Skopaljska Gračanica, koje je upriličeno u župnoj crkvi u naselju Humac na teritoriji općine Gornji Vakuf - Uskoplje.

Euharistijsko slavlje predvodio je apostolski nuncij u BiH Luigi Pezzuto koji je u prigodnoj propovijedi istaknuo kako nada i hrabrost nikada ne smiju nestati pred problemima s kojima se susrećemo.

„Svaki poziv, bilo politički, svećenički ili neki drugi, trebamo obavljati svjesno i odgovorno, sposobni osjetiti i uvidjeti probleme, ne samo društva, već i obitelji i pojedinaca. Važno je razumjeti ljudske potrebe, a posebno se trebamo posvetiti našim mladima te im ukazati da je ovo njihova domovina, kako bi shvatili vrijednost ove zemlje.“, istaknuo je nuncij Pezzuto.

Župnik don Ilija Ivoš srdačno je zahvalio na pruženoj pomoći i potpori svima koji su kroz godine pomogli ovu župu, istaknuvši kako je na današnji dan 1911. godine tadašnji vrhbosanski nadbiskup Josip Stadler utemeljio župu Srca Marijina – Skopljanska Gračanica.