Predsjednik FBiH Marinko Čavara na tradicionalnom Božićnom koncertu Ministarstva obrane BiH 19. prosinca. 2018.

Predsjednik Federacije BiH Marinko Čavara nazočio je tradicionalnom Božićnom koncertu Ministarstva obrane BiH, koji je održan sinoć u Domu Oružanih snaga BiH u Sarajevu.

U uvodnom dijelu koncerta, nazočnima su se obratili ministrica obrane BiH Marina Pendeš i vojni biskup u BiH mons. Tomo Vukšić.

Ministrica obrane BiH Marina Pendeš čestitala je svim pripadnicima katoličke vjeroispovijesti Božić, a svim nazočnim sretnu i uspješnu novu,  2019. godinu. U prigodnom obraćanju, ministrica Pendeš je istaknula kako je „vrijeme adventa važno, jer želimo imati iskrene osjećaje prema svima, uvažavajući sve naše različitosti i sve naše težnje.“

Vojni biskup mons. Vukšić je u svom obraćanju podsjetio na biblijske riječi koje se u Katoličkoj crkvi često ponavljaju u vrijeme Božića: „Slava Bogu na visini, i na zemlji mir ljudima dobre volje“, mir je ponajprije moralna vrednota savjesti, a tek onda društvena te poslije ljudskoga života možda i najveća na zemlji“, kazao je biskup Vukšić u svojoj božićnoj želji.

U bogatom glazbenom programu nastupili su: Vojni orkestar Oružanih snaga BiH pod dirigentskom palicom Tomislava Sušca, solist  Bartolomej Stanković, Klapa Sveti Juraj Hrvatske ratne mornarice, te vokalni sastavi „Viteški akordi“ iz Viteza i  HKUD „Dinara“ iz Livna.