Predsjednik Federacije BiH Marinko Čavara na koncertu i izložbi „Svjetlo Božića“ 08. prosinca. 2018.

Predsjednik Federacije BiH Marinko Čavara nazočio je koncertu i izložbi „Svjetlo Božića“ koji su održani u galeriji „Ovnak“ u Vitezu.

Na koncertu su nastupili Pavo Mašić, orguljaš crkve sv. Marka u Zagrebu i Domagoj Dorotić, prvak opere Hrvatskog narodnog kazališta u Osijeku, a na izložbi su izložene umjetničke slike autora Tomislava Zovke iz Širokog Brijega.

Na otvorenju izložbe, nazočnima se obratio vlasnik i direktor poduzeća „Ovnak“ Dragan Kafadar koji je istaknuo kako su koncert i izložba održani s ciljem upotpunjavanja ovog blagdanskog vremena, te im čestitao nadolazeće blagdane.

 

„Svake godine organiziramo likovne kolonije na kojima umjetnici iz BiH i susjednih zemalja, ali i šire, dolaze kako bi iskazali svoju kreativnost i upoznali su se s drugim umjetnicima. Iz tih kolonija izrodila se ideja da organiziramo izložbe na kojima će biti izložene slike koje su nastale upravo na tim kolonijama.“, kazao je direktor Kafadar.

 

Izložba „Svjetlo Božića“ u galeriji „Ovnak“ otvorena je za posjetitelje do 8. siječnja 2019. godine, svakim radnim danom od 8 do 17 sati.