Predsjednik Federacije BiH Marinko Čavara na svečanoj akademiji u povodu obilježavanja Dana Oružanih snaga BiH 29. studenog. 2018.

Predsjednik Federacije BiH Marinko Čavara nazočio je svečanoj akademiji u povodu obilježavanja 1. prosinca - Dana Oružanih snaga BiH i 13. obljetnice ustroja Oružanih snaga BiH.

Na svečanoj akademiji, koja je upriličena večeras u Domu Oružanih snaga BiH u Sarajevu, nazočnima se obratila ministrica obrane BiH Marina Pendeš.

„Ministarstvo obrane i Oružane snage BiH u godini iza nas učinili su kredibilne napore kako bi danas, u punoj mjeri, unatoč nedovoljnim financijskim resursima mogli kazati kako smo sve zadatke, propisane Zakonom o obrani, koji su pred nas postavljeni, ispunili u očekivanoj mjeri. Kontinuirano smo poduzimali aktivnosti s ciljem napretka na europskom i euroatlantskom putu BiH, te je s time u vezi ostvaren napredak u implementaciji Partnerskih ciljeva BiH i NATO-a, a s najvišim prioritetom ispunjavaju se i obveze u okviru NATO Partnerstva za mir.", istaknula je ministrica Pendeš.

U glazbenom dijelu programa sudjelovali su Vojni orkestar Oružanih snaga BiH sa simfonijskim orkestrima studenata muzičkih akademija iz Sarajeva i Istočnog Sarajeva, pod dirigentskom palicom pukovnika Tomislava Sušca i prof. Ognjena Bomoštara, kao i Vojni orkestar američkih zračnih snaga u Evropi - USAFE band “Wings of Dixie”.