Predsjednik FBiH Marinko Čavara na svečanom obilježavanju Dana općine Žepče 12. listopada. 2018.

Predsjednik Federacije BiH Marinko Čavara nazočio je svečanom obilježavanju Dana općine Žepče.

U prigodnom obraćanju nazočnima na svečanoj sjednici Općinskog vijeća Žepče, Predsjednik Federacije BiH  čestitao je Dan općine Žepče načelniku općine Mati Zovki, predsjedatelju i vijećnicima u Općinskom vijeću Žepče i svim Žepčacima.

„Neka vam ovaj Dan općine koji slavite u nedjelju bude sretan, a svaki sljedeći bude još sretniji. Svojim dosadašnjim radom i ostvarenim rezultatima pokazali ste kako ste uspješna lokalna zajednica. Načelniku Mati Zovki čestitam na svemu urađenom u proteklom razdoblju za općinu Žepče, odnosno za sve stanovnike općine Žepče. Zahvaljujem na pozivu da danas, na ovom svečanom obilježavanju Dana općine, mogu podijeliti s vama radost uspjeha vašeg rada u proteklom razdoblju. Nudim se da i dalje budem dio vašeg uspjeha kroz suradnju i ove lokalne zajednice  i svih razina vlasti koju uspješno uvezujete. Na mjestu Predsjednika Federacije BiH i na bilo kojem drugom mjestu i dužnosti koju budem obnašao, nudim vam svoju punu potporu i suradnju.“, kazao je Predsjednik Federacije BiH.

Načelnik općine Žepče Mato Zovko predstavio je sve urađene projekte u protekloj godini ali i planove za budućnost, istaknuvši projekte  rekonstrukcije lokalnih puteva, ulaganja u obrazovne institucije, gradske mreže vodovoda, kolektora, javne rasvjete, saniranja šteta od poplava i klizišta, ulaganja u poslovne zone, ali i implementacije brojnih međunarodnih projekata, sufinanciranja kulture i sporta, brige za mlade, studente i obitelji.

„Ovogodišnji Proračun općine Žepče veći je nego prethodnih godina zahvaljujući potpori viših razina ali i doprinosu gospodarstvenika ovoga kraja, stoga zahvaljujem posebno njima na svakom zadržanom i svakom novom radnom mjestu.“, kazao je načelnik Zovko.