Predsjednik FBIH Marinko Čavara na donatorskoj večeri "Plava noć" 11. listopada. 2018.

Dana 10. listopada 2018. godine u hotelu "Tisa" u Busovači, u prigodi obilježavanja 70. obljetnice postojanja Nogometnog kluba "Busovača" upriličena je donatorska večera "Plava noć", pod generalnim pokroviteljstvom predsjednika Federacije BiH Marinka Čavare.

„Važno je da smo u zajedništvu, da slavimo 70 godina postojanja NK „Busovača“. Stoga želim čestitati i zahvaliti svima onima koji su u ovih 70 godina ugradili dio sebe na bilo koji način. Vjerujem da svi mi koji smo se okupili na ovoj večeri istinski podupiremo da Nogometni klub živi i da će živjeti još mnogo godina i kad nas ne bude. Moramo stvoriti mogućnost za naše mlade ljude da igraju i da ne brinu hoće li moć ići na neku utakmicu. Nažalost mnogi to danas zaborave, ali srećom uvijek ima onih koji pomažu i nose taj teret na svojim leđima. Ova večera će biti poticaj i svima onima koji večeras nisu ovdje s nama da razmisle da je i njihova obveza da pomognu  Nogometni klub, da pomognu ovim mladim  igračima da sutra možda negdje drugo igraju, na većim igralištima i ostvare sjajne rezultate diljem svijeta.“, kazao je Predsjednik Federacije BiH.

Predsjednik Uprave NK „Busovača“ Josip Mravak zahvalio je svima na dolasku i na potpori svima onima koji su na bilo koji način pridonijeli uspješnom radu i djelovanju ovog Nogometnog kluba i u realizaciji ove donatorske večere.

„Sama ideja „Plave noći“ je na 70. godišnjicu postojanja NK „Busovača“ aktivirana i ta „Plava noć“ će se zasigurno održavati i sljedećih godina ovdje u Busovači. Hvala svima vama koji ste svojim dolaskom dali potporu našem Nogometnom klubu, jer kupovinom ulaznice pomogli ste radu NK „Busovača“.“, kazao je predsjednik Uprave NK „Busovača“ Josip Mravak.