Predsjednik Federacije BiH Marinko Čavara nazočio svečanom otkrivanju i blagoslovu spomenika svetog Mihovila u Livnu 28. rujna. 2018.

Predsjednik Federacije BiH Marinko Čavara nazočio je svečanom oktrivanju i blagoslovu spomenika svetog Mihovila, koje je upriličeno danas ispred zgrade MUP-a Hercegbosanske županije u Livnu, a uoči sutrašnjeg blagdana ovog sveca, zaštitnika policije.

Svim nazočnim predstavnicima policijskih agencija, njihov dan, odnosno blagdan njihova zaštitnika čestitao je i hrvatski član Predsjedništva BiH dr. Dragan Čović, koji je svečano otkrio spomenik,  te poželio da svoj posao prije svega rade sukladno Ustavu i  zakonu na zadovoljstvo cjelokupnog društva koje uživa njihovu zaštitu.

Na svečanosti se obratio i  ministar MUP-a HBŽ-a Darinko Mihaljević kazavši kako je policija stup društva te, kao i sveti Mihovil, pouzdan i neovisan zaštitnik ljudi, njihove imovine ali i vladavine prava te nepremostiva utvrda za sve nazakonite radnje. Istaknuo je kako je upravo ova Županija po statističkim podacima kaznenih djela najsigurnija u Bosni i Hercegovini s kontinuiranim padom kaznenih i prekršajnih djela, što će se prema njegovim riječima nastaviti i u budućnosti.