Predsjednik Federacije BiH Marinko Čavara na svečanom obilježavanju Dana grada Livna 28. rujna. 2018.

Svetom misom u Crkvi Svih svetih, svečanom sjednicom Gradskog vijeća Livno i polaganjem vijenaca ispred Spomenika poginulim za slobodu hrvatskog naroda te Spomenika kralja Tomislava danas je svečano obilježena 1126. obljetnica prvog pisanog spominjanja Livna i livanjskog kraja, odnosno Dan Grada Livna.

O brojnim  infrastrukturnim ulaganjima, nedavnom otvorenju konzulata RH, nekim novim aktualnim projektima poput izgradnje regionalne deponije, ulaganja u obrazovanje, planovima za budućnost poput gradnje gradskog vrtića, pomoći poljoprivrednicima, podršci institucijama kulture, pomoći mladim obiteljima govorio je gradonačelnik Luka Čelan, kazavši kako su radovi i kontinuirano ulaganje vidljivi u gradu i prigradskim naseljima unatoč poteškoćama zahvaljujući i suradnji sa viših razina vlasti.

Gradonačelnik Čelan je uputio čestitku Livnjacima i Livanjkama koji svom gradu daju ono najbolje i predstavljaju i smještaju ovaj Grad u mozaik vrijednosti i duha zajedništva te pozvao na ponos sve ljude ovoga kraja ali i obavezu daljnjeg čuvanja njegove tradicije i bogate prošlosti obećavši pak daljnju obavezu lokalnih vlasti prema svakom građaninu u cilju osiguranja bolje kvalitete života.

Hrvatski član Predsjedništva BiH dr. Dragan Čović kazao je kako je ova godina obilježena sa mnogo aktivnosti i poručio je da naredno izvješće mora biti još duže i bogatije, uz naznačene brige o obitelji, zaštiti branitelja, sportu, zdravstvenoj zaštiti sve ono što jedan grad danas čini modernim.

"Vaše je da osmislite i date viziju a na višim razinama je da budu podrška, kako bi se mogli veseliti svakoj novoj obljetnici i slaviti uspjehe u Livnu.", poručio je dr. Čović.