Predsjednik Federacije BiH Marinko Čavara posjetio MZ Nević polje u Novom Travniku 26. rujna. 2018.

 Predsjednik Federacije BiH Marinko Čavara posjetio je MZ Nević polje U Novom Travniku gdje je razgovarao s predstavnicima mjesne zajednice, općinskih vlasti i mještanima Nević polja o problemu izmjene postojeće trase brze ceste Nević polje - Travnik - Jajce, u dijelu koji se odnosi na područje općine Novi Travnik.

 

U  posjetu su sudjelovali i predsjednik Kluba HDZ BiH - HNS u Zastupničkom domu Parlamentarne skupštine  BiH Nikola Lovrinović i izaslanica u Domu naroda Parlamentarne skupštine BiH Zdenka Džambas.

 

Predsjednik MZ Nević polje Robert Fišić i predsjednik kluba HDZ-a BiH u Općinskom vijeću Novi Travnik Marijan Marijanović  istaknuli su kako mještani Nević polja nisu protiv izgradnje brze ceste, već protiv izmjene trase od Nević polja do Travnika čijom realizacijom bi došlo do rušenja obiteljskih kuća i fizičke podjele naselja, odnosno mjesne zajednice.

 

Predsjedatelj Općinskog vijeća Novi Travnik Fabo Stanić potvrdio je kako trasa od Viteza do Nević polja nije sporna, već je sporna od Nević polja do Travnika, gdje se jednostrano pristupilo izmjeni trase od strane općine Travnik.

 

Predsjednik Federacije BiH Marinko Čavara istaknuo je kako je potrebno fokusirati se na izgradnju dionice Vitez- Nević polje za čiju realizaciju su već osigurana sredstva, a u narednom razdoblju iznaći najbolje rješenje za izgradnju dionice od Nević polja do Travnika kojim bi se izbjeglo rušenje obiteljskih kuća u Nević polju.

 

Tijekom posjeta, Predsjednik Federacije BiH obišao je i radove na izgradnji mosta u MZ Rankovići za čiji završetak radova su potrebna određena financijska sredstva. Predsjednik Federacije BiH izrazio je potporu te obećao pomoć u završetku izgradnje mosta u MZ Rankovići.