Predsjednik FBiH Marinko Čavara razgovarao s članovima promatračke misije Kongresa lokalnih i regionalnih vlasti Vijeća Europe 21. rujna. 2018.

Predsjednik Federacije BiH Marinko Čavara, kao šef Izaslanstva BiH pri Kongresu lokalnih i regionalnih vlasti Vijeća Europe, razgovarao je s članovima promatračke misije Kongresa lokalnih i regionalnih vlasti Vijeća Europe, predvođene Stewartom Dicksonom, tematskim portparolom Vijeća Europe za promatranje lokalnih i regionalnih izbora.
Sastanku je nazočila i dopredsjednica Federacije BiH Melika Mahmutbegović, kao tajnik Izaslanstva BiH pri Kongresu regionalnih i lokalnih vlasti Vijeća Europe.
Uz razgovor o aktualnoj političkoj situaciji u Federaciji BiH i BiH, na sastanku je posebno razgovarano o predstojećim Općim izborima. 
Dickson je istaknuo kako je osnovni zadatak promatračke misije praćenje procesa prije, tijekom i nakon Općih izbora, posebice na županijskoj razini. Također, izrazio je nadu da će određena izborna pitanja biti riješena u narednom razdoblju, kako bi došlo do poboljšanja izbornog procesa u BiH. 
Predsjednik Federacije BiH Marinko Čavara upoznao je članove promatračke misije s aktualnom političkom situacijom u Federaciji BiH i BiH te istaknuo kako je potrebno osigurati uvjete da svaki konstitutivni narod bira svoje legitimne predstavnike.