Predsjednik FBiH Marinko Čavara na promociji knjige hrvatskog člana Predsjedništva BiH akademika Dragana Čovića 20. rujna. 2018.

Predsjednik Federacije BiH Marinko Čavara nazočio je promociji knjige hrvatskog člana Predsjedništva BiH akademika Dragana Čovića "Iznad crte - moja vizija europske Bosne i Hercegovine", koja je upriličena u Hrvatskom domu hercega Stjepana Kosače u Mostaru.

Govoreći o knjizi, akademik Čović istaknuo je kako je u njoj sadržano nešto više od 100 njegovih govora u različitim prigodama u zadnjih petnaestak godina.

"To je jedan odgovor i svima onima koji danas na različite načine pokušavaju kritizirati, omalovažiti sve što radimo, da pogledaju kontinuitet, vjerodostojnost mog izričaja upravo u zadnjih petnaestak godina.", kazao je akademik Čović uoči predstavljanja.

Osim autora, akademika Čovića, o knjizi su govorili potpredsjednica Vlade i ministrica vanjskih i europskih poslova Republike Hrvatske Marija Pejčinović Burić, rektor Sveučilišta u Mostaru Zoran Tomić, te profesor na Filozofskom fakultetu Univerziteta u Sarajevu prof. dr. sc. Ugo Vlaisavljević.

Promociju knjige organizirala je Hrvatska akademija za znanost i umjetnost u BiH.