Predsjednik FBiH Marinko Čavara na 24. obljetnici UDVDR HVO HB Ravno 18. rujna. 2018.

Predsjednik Federacije BiH Marinko Čavara nazočio je svečanom obilježavanju 24. obljetnice Udruge dragovoljaca i veterana Domovinskog rata HVO HB Ravno.
Svečanost obilježavanja započela je polaganjem vijenaca kod Spomen križa u Ravnom, a zatim je uslijedila sveta misa za sve poginule, nestale, umrle i žive branitelje koju je predslavio vojni biskup ordinarij u BiH mons. Tomo Vukšić. U prigodnoj propovijedi, istaknuo je kako smo se okupili u povodu značajne obljetnice kako bismo iskazali zahvalnost braniteljima HVO-a za njihovu borbu za izlazak hrvatskog naroda iz mraka diktature, jer su branitelji pridonijeli ovom stupnju slobode koji imamo.
Poslije svete mise, upriličena je i Svečana akademija, pod pokroviteljstvom hrvatskog člana Predsjedništva BiH dr. Dragana Čovića koji se obratio nazočnima na akademiji, čestitavši 24. obljetnicu i istaknuvši važnost obilježavanja značajnih datuma i obljetnica. 
„Ako ne znamo baštiniti svoje datume i obljetnice, teško da će ih nam netko pokloniti. U obvezi smo iskazati veliku zahvalnost ratnim zapovjednicima, generalima i svim pripadnicima HVO-a, a posebice poginulim braniteljima koji su svoje živote dali za našu slobodu i za naš opstanak na ovim prostorima.“, kazao je hrvatski član Predsjedništva BiH dr. Dragan Čović. 
Predsjednik UDVDR HVO HB Ravno Nikica Tomić istaknuo je kako današnji susret svjedoči zajedništvo koje Udruga njeguje, ali i suradnju s drugim udrugama HVO-a iz Domovinskog rata i njihovim predsjednicima.
„Čestitam svim članovima i osnivačima Udruge, kao i prethodnim predsjednicima. Doprinos članova Udruge u Domovinskom ratu potvrđen je dragovoljnim angažmanom prije svih te nas obvezuje da zajedno s drugima radimo na zaštiti digniteta Domovinskog rata u BiH i uloge HVO-a u Domovinskom ratu.“, kazao je Tomić.