Uskoplje: Otvorene 14. Sportske igre UDVDR HVO HB Zajednice udruga ŽSB 15. rujna. 2018.

Predsjednik Federacije BiH Marinko Čavara, u svojstvu pokrovitelja, u Uskoplju je svečano otvorio 14. Sportske igre Udruge dragovoljaca i veterana Domovinskog rata HVO HB Zajednice udruga ŽSB.

„Posebna je rados tkad se sretnemo i prisjetimo svih događaja iz prošlosti, kao i naših dragih prijatelja kojih smo se prisjetili danas na spomeniku, prijatelja kojih više nema. Njih se ne trebamo sjećati samo kad polažemo vijence, nego ih se trebamo sjećati svaki dan i propitkivati jesmo li i radimo li ono što oni od nas očekuju. Možda se  nekad u životu svi mi zapitamo jesmo li ostavljeni, zaboravljeni, prevareni. Ne smijemo dopustiti da te misli ovladaju našim glavama, nego trebamo prvenstveno misliti o tome šta nam je još ostalo uraditi da ispunimo našu zadaću ovog vremena u kojem živimo. Prenosim vam pozdrave od čovjeka koji itekako dobro zna kako služiti narodu i domovini, pozdrave hrvatskog člana predsjedništva BiH dr. Dragana Čovića. Ne smijemo raditi jedni protiv drugih, moramo bit svjesni  svoje odgovornosti, svoje uloge u današnjem vremenu, jer mi nasljedujemo i baštinimo ono što su generacije prije nas, dale svoje živote i utkale znoj u ovu zemlju, kako bi ta zemlja nama bila ostavljena da mi generacijama koje dolaze iza nas ostavimo još bolju, ljepšu i sretniju zemlju za naš hrvatski narod, za svakog pojedinca koji živi na ovim prostorima. To je naša obveza. Vjerujem da ćemo svi zajedno uspjeti ostvariti pobjede koje ćemo napraviti u budućnosti, i ono najvažnije, da očuvamo hrvatski narod kao politički subjekt i sutra spriječimo bilo kakvo omalovažavanje hrvatskog branitelja i Hrvatskog vijeća obrane koji su utkali sve ono što danas ima u BiH. Želim da danas,  prvenstveno  kroz druženje i sportsko natjecanje dajemo značaj jedni drugima, da se više zbližimo, da nas ništa ne može podijeliti, a tko će pobijediti najmanje je važno. Želim da s radošću provedemo današnji dan i da s radošću ostvarujemo sve naše zajedničke pobjede.“, kazao je Predsjednik Federacije u prigodnom obraćanju nazočnima.

Predsjednik UDVDR HVO HB ŽSB Drago Smoljo zaželio je dobrodošlicu te zahvalio političkim dužnosnicima i svim drugima koji su dali potporu u organizaciji 14. Sportskih igara.

„Danas smo se ovdje okupili u znatno velikom broju kako bi se družili, natjecali i, na kraju, dostojanstveno i primjereno se ponašali , kao bi ostao utisak onakav kakav smo ostavljali zadnjih godina. Mi smo udruga koja treba ostati primjer svim ostalim braniteljima. Zato vas i ovaj put molim da nastavimo u tom smjeru, da budemo primjer drugima.“, kazao je predsjednik UDVDR HVO HB ŽSB Drago Smoljo.

Svečanom otvaranju 14. Sportskih igara prethodilo je polaganje vijenaca hrvatskim braniteljima na spomen obilježju u Uskoplju.