Predsjednik FBiH održao sastanak na temu izgradnje dionice Vitez - Nević polje brze ceste Lašva - Travnik - Jajce 07. rujna. 2018.

Predsjednik Federacije BiH Marinko Čavara održao je sastanak s  predsjednikom Vlade Federacije BiH Fadilom Novalićem, ministrom prometa i komunikacija u Vladi Federacije BiH Denisom Lasićem i direktorom JP Autoceste Federacije BiH Adnanom Terzićem i izvršnim direktorom  za ekonomsko - financijske poslove u JP Autoceste Federacije BiH Ivicom Ćurićem na kojem je razgovarano o projektu izgradnje brze ceste Lašva – Travnik - Jajce, prometnice koja ima vitalni značaj kako za lokalno stanovništvo, tako i za cijelu BiH.

Sredstva od 100 milijuna KM su osigurana i neophodno je  ubrzati aktivnosti kako bi počela gradnja.
Direktor JP Autoceste Federacije BiH Adnan Terzić informirao je sudionike sastanka o navedenom projektu, istaknuvši kako je projekt prolaska kroz poslovnu zonu u Vitezu u završnoj fazi. 
Eksproprijacija se ubrzava i prvih 250 000 KM je uplaćeno za šest vlasnika parcela.

Na sastanku je istaknuto kako je za realizaciju ovog projekta neophodna daljnja dobra suradnja vlasti na federalnoj i županijskoj razini s općinama kroz koje prolazi brza cesta, s ciljem brže realizacije projekta i rasterećenja jedne od najopterećenijih bosansko-hercegovačkih cesta.
Te u tu svrhu će se ubrzo održati sastanak u Središnjoj Bosni.

Povezivanjem ove ceste s Koridorom 5C središnje područje BiH dobilo bi najbolju prometnu vezu sa središnjom Europom i Jadranom na jugu.
Razmatrano je i kako osigurati sredstva za ostale dionice i jedna od mogućnosti je udruživanje sredstava kantona iz akciza za izgradnju brzih cesta.